Студент НМУ став стипендіатом Верховної Ради України

25.01.2024

Іменна академічна стипендія Верховної ради України призначається для заохочення студентів, які досягли особливих успіхів у навчанні та науковій роботі. Серед дев’яти цьогорічних стипендіатів – студент-відмінник 4 курсу медичного факультету №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Богдан Пасічник. Він з першого курсу є відмінником навчання за спеціальністю «Медицина» і входить до п’ятірки студентів факультету з найвищим рейтинговим балом. 

Богдан на постійній основі бере участь у роботі і організації міжнародних науково-практичних конференцій з педіатрії та філософії в НМУ. Посідає призові місця в університетських та загальноукраїнських олімпіадах з патологічної анатомії, а також є переможцем у «Хірургічному BRAIN-RING», організованому Студентською радою НМУ у нинішньому навчальному році.

Також Богдан Пасічник є активним молодіжним лідером Фастівського району Київщини. На початку повномасштабного вторгнення під його головуванням молодіжною радою міста Фастова створено інформаційно-координаційний центр, який був першим кол-центром у Київській області та реалізовано близько 50 проєктів з розвитку молодіжного середовища. З минулого року Богдан обіймає посаду регіонального координатора молодіжних рад Київської області, є стажером управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства молоді та спорту України. Робота Богдана неодноразово високо оцінювалася з боку очільників Київської обласної військової адміністрації та Фастівського району, про що свідчать численні подяки та відзнаки.

У 2022 році за ініціативи Богдана Пасічника проведено першу конференцію «CLOSE THE SKY OVER UKRAINE» з ексголовою Офісу Ради Європи в Україні, постійним представником Швеції в Раді Європи Мортеном Енбергом і представниками молодіжного європейського мережування з Польщі, Туреччини та Німеччини, що сприяло зміцненню протиповітряної оборони нашої країни.

Студентська громада та педагогічний колектив НМУ щиро вітають активного діяча молодіжного самоврядування і студента-відмінника із заслуженою відзнакою!

     Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки