Студентам НМУ призначено академічні стипендії Президента України

24.01.2024

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України та за результатами екзаменаційної сесії стипендію Президента України призначено студентам-шестикурсникам Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Максиму Ситору та Марині Савчук, які є не лише відмінниками навчання, а і перспективними науковцями, активістами університетського громадського життя.  

Варто зазначити, що академічні стипендії Президента України  призначаються студентам-відмінникам ЗВО України та аспірантам, які відзначилися  у  навчальній  та  науковій роботі. Кандидатів на  отримання академічної стипендії висувають вчені ради факультетів ЗВО.

Студент медичного факультету №1 Максим Ситор є відмінником навчання за спеціальністю «Медицина», а також лідером студентського самоврядування, співорганізатором ОСКІ-тренінгів, розважальних і освітніх заходів для студентства, редактором і автором методичних добірок рекомендацій з різних дисципліни. Водночас студент є волонтером відділення пухлин печінки, підшлункової залози та онковаскулярної хірургії Національного інституту раку, лаборантом кафедри радіології та радіаційної медицини, організатором бази донорів крові для Київського військового шпиталя «BLOOD+». Паралельно Максим працює медбратом у відділенні реанімації та інтенсивної терапії Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска НАМН України та займається науковою діяльністю.

 

Студентка медичного факультету №2 Марина Савчук також на відмінно навчається за спеціальністю «Медицина». Від початку навчання в Університеті виконувала наукові роботи на кафедрі клінічної фармакології та фармації, а нині очолює Студентське наукове товариства імені О.А. Киселя, є членкинею вченої ради медичного факультету №2 та Вченої ради Університету. Окрім наукової діяльності, Марина бере активну участь в громадському житті Університету. Вона одна з тих дівчат, що не можуть залишатися осторонь, коли хтось потребує допомоги, тож є регулярною доноркою крові для хворих пацієнтів лікарень і поранених військових.

Від імені студентської громади та педагогічного колективу нашого Університету щиро вітаємо Максима та Марину з заслуженими відзнаками! Бажаємо подальших успіхів у навчанні та значних життєвих перемог!

Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки