На Вченій раді підсумували результати навчання студентів у осінньо-зимовому семестрі

18.01.2024

18 січня відбулося перше у новому році засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Члени Вченої ради заслухали звіт про освітні здобутки студентів в осінньо-зимовому семестрі 2023/2024 навчального року та підсумки роботи організацій студентського самоврядування, затвердили нові сертифікатні програми, підсумували результати атестації першого випуску здобувачів вищої освіти зі спеціальності 073 «Менеджмент».

У засіданні взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з економічних питань Володимир Титикало, голова профспілки співробітників НМУ Лілія Яременко, члени Вченої ради.

Як доповів проректор Олег Власенко, показник успішності студентів у осінньо-зимовому семестрі, попри довготривалу війну, зріс на 1,2% у порівнянні з відповідним періодом минулого року і становить 97,6%. Збільшився і середній бал успішності майбутніх лікарів. Загальний контингент здобувачів вищої освіти НМУ наразі становить понад 10,5 тис. осіб, з яких майже 760 – іноземні студенти. Для здобувачів освіти вдалося організувати безпечні умови навчання.

Зі звітом про діяльність організацій студентського самоврядування у 2023 році виступили заступник голови Студентської ради НМУ Андрій Олешко та голова Профспілкового комітету студентів Університету Ярослава Ґвазкова. Студентські лідери розповіли про організацію благодійних, культурно-масових і просвітницьких заходів, взаємодію з соціальної адаптації першокурсників, різноманітні студентські активності.

«Пишаюся ініціативністю та громадянською позицією наших студентів. Часто ті активності, що організовують та ініціюють саме студенти – це відповідь на виклики сьогодення. Як показують результати осінньо-зимового семестру, здобувачі вищої освіти встигають і навчатися, і брати активну участь у громадському житті Університету. Адже позанавчальна активність допомагає соціалізуватися, сприяє формуванню особистості лікаря», – зауважив ректор НМУ.

Своєю чергою завідувач кафедри менеджменту охорони здоров’я Валентин Парій ознайомив із результатами атестації здобувачів вищої освіти Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини за спеціальністю 073 «Менеджмент». Випускники вже захистили кваліфікаційні роботи із досліджуваних тем з менеджменту у галузі охорони здоров’я, а днями відбудеться перший випуск фахівців даної спеціальності, котрі упродовж півтора року навчання оволодівали новими знаннями та сучасними практиками управлінської діяльності. Як зазначив Валентин Парій, завдяки підтримці керівництва Університету вдалося якісно сформувати навчальний план і нову освітньо-професійну програму з менеджменту у галузі охорони здоров’я. Відтак Університет отримав сертифікат про акредитацію спеціальності 073 «Менеджмент».

Окрім того, члени Вченої ради підтримали представлені проректором Олегом Власенком нові сертифікатні програми, ознайомилися з наданими кафедрам рекомендаціями щодо організації та участі у науково-практичних конференціях, проведення яких заплановано у другому семестрі нинішнього навчального року, які озвучив проректор Сергій Земсков. Затвердили і склад членів разових спеціалізованих вчених рад для захисту дисертацій молодих науковців, сформованих за участі відділу аспірантури та докторантури.

За активну участь у науковій роботі і громадському житті відзнаками Вченої ради нагороджено завідувача кафедри патологічної анатомії, професора Сергія Гичку, доцентку кафедри психіатрії та наркології Наталію Отрощенко та доцентку кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики Вікторію Руднєву, а також випускників Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини за спеціальністю 073 «Менеджмент» – Владислава Плиску та Катерину Варуху.

Пресцентр НМУ