У Музеї медицини відбудеться виставка кримськотатарської культури

18.01.2024

25 січня у Національному музеї медицини України у рамках Міжнародного освітнього культурно-мистецького проєкту «Кримськотатарські студії» відбудеться виставка «Обрядові та оздоровчі традиції кримських татар кінця 19 – початку 20 століття». Захід є складовою пізнання кримськотатарської культури, традицій та обрядів, пов’язаних зі збереженням здоров’я та його відновленням.

Партнери проєкту – громадська організації «Обрядова культура України», німецько-українська спілка «KOLOS_e_V», творча група «Авторська лялька-мотанка» та артсалон кримськотатарської культури «SandIQ-Скриня» створили унікальну експозицію, що об’єднує пейзажі Криму, оригінальні ужиткові предмети, створені кримськотатарськими митцями, та лялькові композиції.

Відвідувачі зможуть поглибити знання про кримських татар, їх культуру, обряди, ознайомитися з яскравими моментами життя кримськотатарського селища відтвореними у 63 лялькових композиціях. Виставка стане майданчиком для культурно-мистецьких заходів, що будуть охоплювати різноманітні презентації традицій оздоровлення кримських татар кінця 19 — початку 20 століття.

Місце проведення: м. Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 37.

Початок о 16:00.

За інформацією організаторів