Студентів НМУ навчають в умовах високих стандартів санітарно-протиепідемічного режиму

17.01.2024

Представники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Інституту громадського здоров’я імені О.М. Марзєєва НАМН України провели зустріч з колективом медичного центру «Оберіг». Заклад охорони здоров’я багато років є потужною клінічною базою нашого Університету. Метою зустрічі стало об’єднання спільних зусиль громадських і державних організацій та приватної клініки для забезпечення високих стандартів інфекційного контролю та санітарно-протиепідемічного режиму в медичних закладах України.

У зустрічі взяв участь завідувач кафедри гігієни безпеки праці та професійного здоров’я, професор Олександр Яворовський, а зі сторони Інституту громадського здоров’я імені О.М Марзєєва – заступник директора з науково-практичної роботи, професор Михайло Росада та завідувачка лабораторії санітарної мікробіології та дезінфектології, професорка Олена Сурмашева. Вони ознайомилися із практичною реалізацією інноваційних методів інфекційного контролю, профілактики внутрішньо лікарняних інфекцій та забезпечення санітарно-протиепідеміологічного режиму в медичному закладі на прикладі універсальної клініки «Оберіг».

Медичний директор клініки, завідувач кафедри менеджменту охорони здоров’я НМУ, професор Валентин Парій, його заступниці Інна Бабенко і Тетяна Вошкулат провели екскурсію відділеннями медичного закладу, у ході якої розповіли про методи підтримки інфекційної безпеки, які застосовуються у закладі. Присутні відвідали приймальне відділення, лікувальні кабінети, центр ендоскопії та малоінвазивної хірургії, палати денного стаціонару, стерилізаційне відділення. Професор зазначив, що клініка «Оберіг» є взірцем інфекційного контролю та забезпечення відповідних стандартів санітарно-протиепідеміологічного режиму. Що важливо, усі інноваційні технології, що використовуються у закладі, представлені в освітньому процесі здобувачів вищої освіти НМУ імені О.О. Богомольця. Відтак вони набувають практичних компетентностей у кращих умовах.

Кафедра менеджменту сфери охорони здоров’я