У 2024 році у НМУ відбудеться перший випуск фахівців спеціальності «Менеджмент»

15.01.2024

На кафедрі менеджменту охорони здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вперше цьогоріч відбудеться випуск фахівців зі спеціальності 073 «Менеджмент». Нині майже 50 перших випускників захищають кваліфікаційні роботи та демонструють високий рівень знань із досліджуваних тем менеджменту у галузі охорони здоров’я.

Як зазначають на кафедрі, яку очолює професор Валентин Парій, серед здобувачів першого випуску – управлінці та викладачі, за плечима яких чималий досвід роботи на керівних посадах, зокрема й у НМУ імені О.О. Богомольця. Протягом півтора року навчання вони оволодівали новими знаннями та сучасними практиками управлінської діяльності. Сьогодні випускники готові до управлінських кроків і підвищуватимуть ефективність закладів охорони здоров’я, у яких працюють.

Під час захисту кваліфікаційних робіт випускники 2024 року продемонстрували ґрунтовні компетентності, зокрема подали комплексні пропозиції моделей і механізмів управління сучасним закладом охорони здоров’я для підвищення його ефективності та конкурентоспроможності. Актуальну тему для своєї кваліфікаційної роботи обрав професор Михайло Матяш. Він розкрив організаційно-методичні та психологічні засади управління у підготовці лікарів-психологів на до- та післядипломному рівнях, акцентуючи увагу на важливості підготовки медичних фахівців до роботи в екстремальних умовах, розуміння викликів, що стоять перед медичною освітою у воєнний час. Проблематика зацікавила не лише екзаменаторів, професорів Валентина Парія, Володимира Журавля, Ганну Матукову, доцентку Наталію Прус, а й інших випускників кафедри, які активно долучилися до обговорення досліджуваної теми.

Нагадаємо, наш Університет нещодавно отримав сертифікат про акредитацію освітньо-професійної програми «Менеджмент у сфері охорони здоров’я» другого (магістерського) рівня. Експерти НАЗЯВО відзначили високий рівень якості освіти в Університеті у підготовці фахівців спеціальності та участь у науково-проєктній діяльності. НМУ також отримав позитивні відгуки щодо підготовки здобувачів і науково-педагогічного колективу кафедр.

Пресцентр НМУ