Гуртківці НМУ навчалися особливостям кесаревого розтину

02.01.2024

На засіданнях студентських наукових гуртків Національного медичного університету імені О.О. Богомольця традиційно опрацьовують найактуальніші теми для розвитку лікарських навичок. Зокрема,  під час спільного засідання СНГ кафедр акушерства і гінекології № 3 та хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії розглянули нещодавно тему «Особливості кесаревого розтину у жінок з повторним входженням у черевну порожнину. Основи накладання швів».

До засідання долучилися керівники гуртків, асистент кафедри акушерства і гінекології № 3 Віктор Олешко та асистент кафедри хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії Павло Бик, які окреслили наукові орієнтири обраної теми. Павло Бик зосередив увагу на основних хірургічних ускладненнях у разі повторного входження у черевну порожнину.

Про особливості кесаревого розтину у жінок з повторним входженням у черевну порожнину доповіла студентка-п’ятикурсниця Вікторія Мліонік, яка також розповіла про особливості повторного кесаревого розтину у вагітних з рубцем на матці, про ведення вагітності та розродження у жінок в разі розташування плаценти у ділянці рубця на матці.

З доповіддю «Кесарів розтин в Індії» виступила студентка 4 курсу факультету підготовки іноземних громадян Сушміта Сінгх. Доповідь присвячувалася аналізу основних відмінностей у показаннях та техніці виконання оперативного розродження в Україні та Індії.

Практична частина засідання передбачала відпрацювання навичок накладання хірургічних швів та в’язання вузлів, яку провела асистентка кафедри акушерства і гінекології №3 Антоніна Чеботарьова разом з керівниками студентських наукових гуртків Віктором Олешком та Павлом Биком.

Під час засідань СНГ студентів залучають до серйозної науково-дослідної і практичної роботи, що спрямована на отримання нових навичок і пошук шляхів їх застосування. До освітнього процесу залучають також досвідчених лекторів, які зорієнтовують майбутніх лікарів в інформаційному просторі, допомагають знайти найактуальніші теми для опрацювання.

До участі у студентській науковій діяльності запрошуються здобувачі вищої медичної освіти усіх факультетів та інститутів НМУ.

Докладніше про роботу СНГ Університету

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри акушерства і гінекології № 3