У МОЗ України затвердили нові критерії успішного складання ЄДКІ

29.12.2023

У Міністерстві охорони здоров’я України затвердили оновлені критерії успішного складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) і величину критерію «склав» для ліцензійних інтегрованих іспитів. Це має важливе значення для процедури оцінювання навчальних досягнень і професійної компетентності здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, а також лікарів-інтернів.

Нагадаємо, що ЄДКІ впроваджено в рамках стратегії розвитку медичної освіти. Нові критерії забезпечать підвищення якості додипломної та післядипломної освіти, впливатимуть, як на якість медичної освіти, так і на якість медичного обслуговування населення у подальшому. Відповідний наказ МОЗ №1898 від 02.11.2023 набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Так, 64,0% правильних відповідей – критерій успішного складання Крок 1 для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація», «Педіатрія» другого (магістерського) рівня. Такий же критерій для Крок 2 для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація», «Педіатрія», «Технології медичної діагностики та лікування», «Громадське здоров’я». Для Крок 3 для лікарів-інтернів спеціальностей «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія», «Стоматологія», «Епідеміологія», «Медична психологія», «Фармація», «Радіологія», «Патологічна анатомія» він становить 66% правильних відповідей. 74% правильних відповідей – критерій успішного складання іспиту Крок 3. Стоматологія, Крок 3. Фармація, Крок 3. Лабораторна діагностика (для осіб, які вступили в інтернатуру до 2022 року).

Пресцентр НМУ за інформацією МОЗ України