Другокурсники НМУ складали іспит з гістології, цитології та ембріології у три етапи

28.12.2023

З 19 по 26 грудня студенти 2 курсу спеціальності «Медицина» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця аудиторно складали іспит з дисципліни «Гістологія, цитологія та ембріологія». Вперше за останні 3 роки іспит з цієї дисципліни відбувся очно, а студенти продемонстрували високий рівень знань.

Дисципліна «Гістологія, цитологія та ембріологія», яку студенти вивчали протягом року, є базовою, основою для розуміння клітинних/тканинних субстратів фізіологічних явищ і, відповідно, при їх порушенні, патологічних процесів, що виникають при різноманітних захворюваннях. Ця дисципліна важлива для формування клінічного мислення майбутніх лікарів. Мотивовані студенти виявили наполегливість і, попри щоденні повітряні тривоги та загрозу ракетних обстрілів, на кожному занятті старанно вивчали мікроскопічну будову та морфофункціональні особливості органів і тканин, набували практичних навичок з оцінки мікроскопічного дослідження усіх органів, основних утворень організму людини.

Іспит з дисципліни складався з трьох етапів: тестових завдань формату А на платформі дистанційного навчання LIKAR_NMU (який відбувся вперше в комп’ютерному класі Бібліотеки НМУ), діагностики гістологічних препаратів та відповідей на теоретичні запитання. Рівень підготовки студентів оцінювали висококваліфіковані науково-педагогічні працівники кафедри гістології та ембріології на чолі із завідувачем кафедри, професором Олександром Грабовим

Переважна більшість студентів-другокурсників продемонструвала ґрунтовні знання та практичні компетенції з фундаментальної дисципліни «Гістологія, цитологія та ембріологія» та успішно склала іспит.

Бажаємо майбутнім лікарям НМУ подальших успіхів у навчанні!

За інформацією медичного факультету №2