На засіданні СНГ гуртківці вивчали тему «Вакуум-екстракція плода в сучасному акушерстві»

28.12.2023

Одним із методів оперативного втручання у другому періоді пологів є вакуум-екстракція плода. Операція є безпечною для матері та дитини, виконується за показами і з дотриманням належної техніки проведення. Вивченню актуальної теми «Вакуум-екстракція плода в сучасному акушерстві» присвятили завершальне в цьому році засідання студентського наукового гуртка кафедри акушерства і гінекології №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Під керівництвом досвідчених наставників гуртківці ретельно проаналізували теоретичні аспекти виконання медичної маніпуляції. А студентка 5 курсу медичного факультету №1 Анастасія Развій підготувала доповідь «Вакуум-екстракція плода», під час якої розповіла про особливості проведення даної операції та техніку її виконання, можливі ускладнення для новонародженого і породіллі у післяпологовому періоді.

Науковий керівник СНГ, асистентка Наталія Скурятіна і доцентка Оксана Дрозд організували тематичний майстер-клас, аби гуртківці мали можливість продемонструвати теоретичні знання та відпрацювати практичні навички. Оксана Дрозд поділилась власним досвідом виконання даної операції, акцентуючи увагу на ймовірних помилках і на тому, як їх уникати. Під час практичної частини засідання студенти за допомогою викладачів відпрацювати техніку проведення операції вакуум-екстракції плода.

Так, невідкладні ситуації̈ в акушерстві виникають неочікувано, тому розуміння та відпрацювання студентами техніки виконання операції вакуум-екстракції плода надасть можливість майбутнім лікарям впевнено виконувати правильні дії в реальній̆ клінічній̆ ситуації̈.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри акушерства і гінекологуї №2