Майбутні фармацевти продемонстрували високі результати навчання

22.12.2023

На кафедрі клінічної фармакології та клінічної фармації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у рамках зимової екзаменаційної сесії відбулися іспити з клінічної фармації та фармацевтичної опіки у здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання. Студенти продемонстрували високий рівень володіння практичними навичками.

Напередодні іспиту відбулося онлайн-тестування на платформі Likar_NMU. Як вітчизняні, так і іноземні здобувачі вищої освіти отримали високі бали при складанні тесту (вище 95%). 19 грудня студенти денної форми навчання складали іспит українською та англійською мовами на клінічних базах кафедри – у консультативно-діагностичній поліклініці НДСЛ «Охматдит» та у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Під час іспиту оцінювали вміння майбутніх фармацевтів здійснювати фармацевтичну опіку. Екзаменатори відмітили високий рівень володіння навичками з менеджменту ризиків взаємодії лікарських засобів і виникнення побічних реакцій, адміністрування антимікробних препаратів.

20 грудня онлайн відбувся іспит для здобувачів вищої освіти заочної форми навчання. Він також включав тестування на платформі Likar_NMU та співбесіду із екзаменатором у відеорежимі. Здобувачі вищої медичної освіти продемонстрували свої знання основних положень клінічної фармакокінетики та клінічної фармакодинаміки, принципів адміністрування антимікробних препаратів, а також вміння попереджувати несприятливі побічні реакції.

За інформацією кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації