Студенти спеціальності 227 «Терапія та реабілітація» мають можливість отримати військове звання

18.12.2023

«Про організацію військової підготовки студентів набору 2023-2024 навчального року» майбутнім реабілітологам, які навчаються за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця, розповів начальник кафедри організації медичного забезпечення Збройних Сил Української військово-медичної академії, полковник медичної служби, професор Михайло Бадюк.

Під час заходу професор доповів про алгоритм організації проходження військової підготовки, затверджений Міністерством оборони України у 2023 році. Такий алгоритм у нашому Університеті буде запроваджено вперше з метою отримання у майбутньому військового звання «молодший лейтенант медичної служби запасу» для студентів цієї спеціальності. Михайло Бадюк акцентував увагу студентів НМУ на тому, що фахівці спеціальності 227  «Терапія та реабілітація» – вкрай необхідні для закладів охорони здоров’я нашої країни і Збройних Сил України, особливо під час війни.

Своєю чергою деканка факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України, професорка Наталія Козак зауважила, що першочергове завдання військово-медичної служби ЗСУ – це порятунок життя бійців, якнайшвидша евакуація, лікування, проведення медико-психологічних і медико-реабілітаційних заходів, відновне лікування на всіх рівнях медичного забезпечення. Відтак спільна мета роботи бойових медиків, лікарів, медичних працівників різних ланок і фахівців з фізичної реабілітації – скоріше одужання наших воїнів, повернення їх у стрій задля якнайшвидшої Перемоги.

Зустріч для студентів організували деканат ФПЛЗСУ спільно з завідувачкою кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професоркою Оленою Дорофєєвою.

Пресцентр НМУ за інформацією факультету підготовки лікарів для ЗСУ