На спільному засіданні СНГ гуртківці вивчали міждисциплінарні питання

18.12.2023

Нещодавно студентські наукові гуртки кафедри акушерства і гінекології №3 та кафедри радіології та радіаційної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели позачергове спільне засідання на тему «Використання радіологічних методів дослідження під час вагітності». Участь у заході взяли понад 30 студентів, а формат проведення сприяв обміну знаннями та досвідом щодо міждисциплінарних питань.

На важливості обраної теми спільного засідання гуртківців наголосили керівник гуртка, асистент кафедри акушерства і гінекології № 3 Віктор Олешко та доцентки Тетяна Ковалюк і Світлана Бенюк. Вони ґрунтовно розповіли студентам про сучасні ультразвукові та радіологічні методи дослідження і їх значення у практичній діяльності лікаря акушера-гінеколога. А студентка 4 курсу Надія Назарова виступила з доповіддю «Використання ультразвукових методів дослідження під час вагітності», в якій акцентувала увагу присутніх на питаннях ультразвукових скринінгів першого та другого триместрів вагітності, можливості сучасної ультразвукової діагностики в дослідженні стану легень та судин.

Тему «Використання радіологічних методів дослідження під час вагітності» представила членкиня СНГ кафедри радіології та радіаційної медицини, студентка 5 курсу Христина Буняк. Молода науковиця розповіла про ефективність, показання і протипоказання до МРТ та КТ-діагностики під час вагітності

На практичній частині засідання, доцент кафедри акушерства і гінекології № 3 Ігор Майданник за участі асистентки кафедри Антоніни Чеботарьової продемонстрував та детально пояснив особливості ультразвукового дослідження пацієнток в термінах гестації 6-7 та 30-31 тижні вагітності.

Спільне засідання СНГ викликало активний інтерес студентів і жваву дискусію, в процесі якої обговорили актуальні питання гінекології.

Також, під час засідання завідувач кафедри акушерства і гінекології №3, професор Василь Бенюк нагородив сертифікатами активних гуртківців СНГ кафедри, які нещодавно взяли участь у майстер-класі «Пологовий травматизм матері та новонародженого».

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри акушерства і гінекології №3