У НМУ відбувся тренінг з майстерного препарування кореневих каналів

15.12.2023

14 грудня на кафедрі стоматології Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся майстер-клас «Майстерність препарування кореневих каналів ротаційними та реципрокними інструментами. Від теорії до практики» для слухачів циклу спеціалізації «Терапевтична стоматологія». Захід висвітлив сучасні підходи в ендодонтичному лікуванні зубів. Засвоєнню лекційного матеріалу сприяли практичні вправи, які відпрацювали присутні під керівництвом досвідченого фахівця.

Лікарською майстерністю з трансляцією власних маніпуляцій на великому екрані поділився зі слухачами аспірант кафедри стоматології ІПО Денис Подільчук, який виступив лектором і консультантом майстер-класу. Учасники тренінгу сфокусувалися на опануванні практичних навичок з препарування кореневих каналів ротаційними та реципрокними інструментами.

Захід організували викладачі кафедри стоматології ІПО, виконуючий обов’язки завідувача кафедри Андрій Прощенко, доцентки Тамара Мельничук та Вікторія Волинець, асистентка Вікторія Столяр. Для потреб майстер-класу вони оснастили навчальну аудиторію необхідним устаткуванням, зокрема, мікромоторами, оптикою, ендоблоками, сучасними  ендодонтичними інструментами, що значно розширило навчальні можливості.

Варто зазначити, що на кафедрі стоматології ІПО велику увагу приділяють практичній підготовці здобувачів освіти. Зазначений майстер-клас є вже 14 за рахунком тренінгом, який з початку нинішнього навчального року організовано фахівцями  кафедри. Так, лише нещодавно у оновленій навчальній аудиторії слухачі спеціалізації набували практичного досвіду у цифровій стоматології  та відбувся черговий науково-практичний семінар з циклу «Цікава та загадкова ендодонтія».

Нагадуємо, що Інститут післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на провадження освітньої діяльності на рівні післядипломної освіти у сфері підвищення кваліфікації лікарів, фармацевтів, науково-педагогічних і педагогічних працівників. Згідно з відповідними наказами МОН України Університет отримав ліцензії за 75 спеціалізаціями, які можна обрати. Детальнішу інформацію можна отримати за е-mail: nmu.internship@gmail.com, valeoprots@ukr.net, або за номером телефону: (044) 454-49-62, (067) 99-426-98 (Проценко Валентина Миколаївна).

Пресцентр НМУ