Студенти-медики набули практичного досвіду на виробництві

15.12.2023

На кафедрі дерматології та венерології з курсом косметології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця значна увага приділяється засвоєнню студентами практичних навичок застосування зовнішніх лікарських засобів у дерматологічній практиці. Під час проходження циклу дерматовенерології студенти 4-го курсу медичного факультету №2 нашого Університету відвідали сучасне вітчизняне виробництво дерматологічних засобів.

Практичній частині передувала теоретична підготовка студентів, з подальшим обговоренням важливості та тонкощів використання зовнішньої терапії в дерматологічній практиці. Зокрема, як у період загострення захворювання, так і в період ремісії дерматозів. Детально обговорені відмінності та доцільність використання різноманітних зовнішніх форм при різних патологічних процесах та стадіях захворювання.

З метою засвоєння практичних навичок, щодо застосування зовнішніх лікарських засобів при лікуванні дерматозів, майбутні лікарі відвідали сучасне вітчизняне виробництво дерматологічних засобів. Ознайомилися з організацією промислового виробництва, роботою спеціального обладнання для виконання технологічних процесів, принципами роботи в цехах серійного виробництва дерматологічних засобів. На власні очі побачити складні виробничі процеси та дізналися про впроваджені на виробництві сучасні методи.

Якісна підготовка студентів під час проходження ними циклу дерматовенерології закладає фундамент із різноманітних знань і практичних навичок. Тож майбутні лікарі поглибили отримані знання, набули фахового досвіду, що знадобиться їм у самостійній роботі.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри

дерматології та венерології з курсом косметології