У НМУ завершився цикл спеціалізації для лікарів-епідеміологів

14.12.2023

Щороку кафедра епідеміології та доказової медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у співпраці з Інститутом післядипломної освіти НМУ організовують курси для лікарів з усієї України. Важливе місце займає підготовка лікарів-епідеміологів. Мета таких навчальних курсів – підготувати лікарів-епідеміологів до праці, атестація на звання лікаря-спеціаліста за спеціальністю «Епідеміологія» і визначення рівня знань та вмінь відповідно до кваліфікаційних вимог.

Нещодавно лікарі-епідеміологи, які не працювали за спеціальністю більше трьох років, завершили тримісячний цикл спеціалізації, отримали сертифікати та відновлять медичну практику. Цього разу фахові знання здобували лікарі з Чернігівщини, Сумщини, Хмельниччини та Дніпропетровщини. Програма навчання включала весь обсяг теоретичних знань, умінь та практичних навичок.

Завідувачка кафедри епідеміології та доказової медицини, доцентка Тетяна Пертусевич, доценти Олена Зубленко та Геннадій Мохорт акцентували увагу слухачів курсів на організації та проведенні епідеміологічного нагляду за пріоритетними інфекційними хворобами. Зокрема на інфекціях, що пов’язані з наданням медичної допомоги, Covid-19, гепатитом А, грипом. Під час розгляду організації інфекційного контролю у закладах охорони здоров’я зосередили увагу на комплексі організаційних, профілактичних і протиепідемічних заходів. Детально вивчали питання проведення імунопрофілактики в Україні.

Атестація випускників курсу спеціалізації, що відбулася у змішаному форматі, засвідчила, що лікарі володіють достатнім рівнем знань, практичних навичок і готові до надання медичної допомоги та медичного обслуговування як лікарі-епідеміологи. Бажаємо випускникам курсу плідної роботи!

Нагадуємо, що Інститут післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на провадження освітньої діяльності на рівні післядипломної освіти у сфері підвищення кваліфікації лікарів, фармацевтів, науково-педагогічних і педагогічних працівників. Згідно з відповідними наказами МОН України Університет отримав ліцензії за 75 спеціальностями та спеціалізаціями, які можна обрати. Детальнішу інформацію можна отримати за е-mail: nmu.internship@gmail.com, valeoprots@ukr.net, або за номером телефону: (044) 454-49-62, (067) 99-426-98 (Проценко Валентина Миколаївна).

Пресцентр НМУ за інформацією

кафедри епідеміології та доказової медицини