Переможці благодійного аукціону опановували методику інтраорального сканування

01.12.2023

Днями на клінічній базі кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у Стоматологічному медичному центрі НМУ відбувся майстер-клас з цифрової ортодонтії для переможців благодійного аукціону зі збору коштів на купівлю розвідувального дрона для одного з підрозділів ЗСУ. П’ять студентів нашого Університету під керівництвом фахівців кафедри освоїли інноваційну методику інтраорального сканування.

Так, студенти Єлизавета Романова, Данило Чумаков, Анна Костюк, Сабріна Алієва та Арсеній Піляєв, які зробили найбільші донати за лот від стоматологічного факультету, освоїли роботу сучасного пристрою для сканування внутрішньоротової порожнини – інтраорального сканера. Цей пристрій застосовується для створення цифрових зліпків у стоматології. Сканер, оснащений мікрокамерою, зчитує інформацію та передає світловий сигнал на комп’ютер, де трансформується в об’ємне 3D-зображення, що дозволяє на моніторі побачити важкодоступні ділянки ротової порожнини в реальному часі.

Майбутні лікарі опановували інноваційну методику інтраорального сканування під керівництвом завідувачки кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології, професорки Тетяни Костюк та асистентки кафедри, президентки Асоціації цифрової ортодонтії Вероніки Ганчук. З великим ентузіазмом вони спершу асистували викладачам, а потім самостійно виконували сканування.

Студенти отримали нові знання та досвід, що неодмінно допоможуть їм у самостійній лікарській діяльності. Майстер-клас стоматологічний факультет НМУ здійснив за підтримки фахової ортодонтичної школи «Промед».

Пресцентр НМУ за інформацією стоматологічного факультету