В Університеті відбувся Тиждень обізнаності у боротьбі з діабетом

30.11.2023

У Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відбувся захід присвячений Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом. Його організатори, представники СТН імені О. А. Киселя, поставили за мету підвищити обізнаність про проблему цукрового діабету серед майбутніх лікарів та показати важливість міждисциплінарного погляду на дане захворювання.

Упродовж трьох днів перед студентами виступали досвідчені фахівці своєї справи, які просто та зрозуміло розповіли про діабет з боку своєї спеціалізації. Загалом відбулося 7 таких лекцій.

Так, завідувачка кафедри ендокринології, професорка Юлія  Комісаренко представила доповідь на тему «Стрес та ожиріння- широкий спектр метаболічних порушень», завідувачка кафедри гігієни харчування та нутріціології, доцентка Наталія Велика розповіла про «Нутриціологічну профілактику та корекцію цукрового діабету». «Фізичній практиці у протидії появі та прогресуванню діабету» присвятила свою лекцію доцентка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини Марії Овдій. Асистент кафедри загальної хірургії №1, судинний хірург  Максим Приступюк обговорив зі студентами проблеми діабетичної стопи, а асистентка кафедри офтальмології, лікар-офтальмолог Катерина Соломаха діабетичну ретинопатію.

До проведення лекцій долучилися також лікарі-інтерни нашого Університету. Сімейна лікарка Анастасія Шкварок обговорила зі студентами тему  «Діабет в практиці сімейного лікаря. Як розпізнати діабет в первинній ланці», а хірург Євгеній Приходько розповів про «Ожиріння та цукровий діабет. Можливості баріатричної хірургії».

Також важливою  частиною заходу стала станція, на якій перевіряли свій рівень цукру в крові, що стало чудовою можливістю не лише для практичного навчання, а й для своєчасної уваги до свого здоров’я. Окремою складовою заходу стала інформаційна кампанія, завдяки якій студенти отримати корисні рекомендації та матеріали про цукровий діабет, його профілактику та контроль.

У результаті заходу студенти здобули важливі знання, які допоможуть їм у майбутній медичній практиці та у формуванні глибокого розуміння медичних проблем сучасності.

За інформацією Профкому студентів