Перший проректор провів майстер-клас для учасниці благодійного аукціону

30.11.2023

Учасниця благодійного аукціону зі збору коштів на безпілотний літальний апарат для військових, яка виграла лот від першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олександра Науменка, асистувала професору під час хірургічного втручання на ЛОР-органах. Операцію проведено в Університетській клініці НМУ.

Так, студентка шостого курсу Олександра Колодінська під керівництвом першого проректора взяла участь у хірургічному втручанні з функціональної ендоскопічної хірургії носової порожнини і приносових пазух у пацієнтки з патологією верхньощелепних синусів. Під час операції, яка тривала півтори години, використовувалося сучасне обладнання та інструменти.

Як зауважив професор Олександр Науменко, використання сучасних доступів під час хірургії на приносових пазухах дозволяє з мінімальною травматизацією оточуючих тканин провести видалення патологічної тканини в організмі пацієнта і покращити якість його життя.

Студентка-шестикурсниця покращила свої знання з топографічної анатомії носової порожнини і приносових пазух, отримала позитивні емоції та можливість асистувати на операції професору, члену-кореспонденту НАМН України. Переможниця є членкинею студентського наукового гуртка з отоларингології і має бажання стати лікарем-отоларинголом.

Нагадаємо, що благодійний аукціон у НМУ тривав понад місяць. До проведення благодійного проєкту долучилися керівництво Університету, колективи факультетів та інститутів. Серед запропонованих лотів – чимало майстер-класів та можливостей асистувати під час оперативних утручань. Спільними зусиллями вдалося зібрати необхідну суму на закупівлю дрона.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри оториноларингології