Фахівчиня НМУ взяла участь в міжнародній конференції у Данії

29.11.2023

Щорічна конференція Професійного товариства економіки охорони здоров’я та дослідження результатів (ISPOR) відбулася у Копенгагені. Під час заходу понад 5000 учасників з різних країн вивчали досягнення економіки систем охорони здоров’я світу. Національний медичний університет на заході представила асистентка кафедри організації та економіки фармації, доцентка Наталія Дацюк.

Окрім численних пленарних засідань та форумів конференції, фахівчиня НМУ взяла участь у спільній зустрічі українського, польського та угорського осередків ISPOR, під час якої обговорювалися сучасні тенденції розвитку оцінки медичних технологій у різних країнах.

Важливою складовою безперервного професійного розвитку Наталії Дацюк стала також участь у двох практичних курсах «Budget Impact Analysis I: A 6-Step Approach» та «Budget Impact Analysis II: Applications and Design Issues», де відбулося практичне навчання методам впливу нової технології охорони здоров’я на бюджет із застосуванням 6-етапного підходу для розробки аналізу.

Варто зазначити, що співробітники нашого Університету є постійними учасниками міжнародних офлайн та онлайн медичних заходів, де відбувається активний обмін досвідом між фахівцями різних країн світу. Це сприяє безперервному професійному розвитку самих працівників кафедр, а також студентів, яким вони викладають.

Так, нещодавно асистентка кафедри внутрішньої медицини №3 НМУ Любов Петелицька взяла участь у щорічному Американському конгресі ревматологів у Сан-Дієго (США), де представила наукові досягнення студентського наукового гуртка та фахівців своєї кафедри. А виконувачка обов’язків завідувачки кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету нашого Університету, професорка Галина Соловйова ознайомлювалася з досягненнями сучасної гепатології під час конгресу Американської асоціації з вивчення хвороб печінки, що відбувся у Бостоні (США). Захід включав освітню і наукові програми та став важливою складової безперервного професійного розвитку.

За інформацією кафедри організації та економіки фармації