Студенти-гуртківці вивчали практичні кейси УЗД опорно-рухового апарату

28.11.2023

Чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри внутрішньої медицини №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося на клінічній базі кафедри у Київській міській клінічній лікарні №3. Гуртківці дізнались про принципи УЗД опорно-рухового апарату, ознайомилися з демонстрацією ультразвукової діагностики суглобів та проведенням внутрішньосуглобової ін’єкції пацієнту з ревматологічним захворюванням, а також вчилися готувати презентацію доповідей.

Асистентка кафедри внутрішньої медицини №3, тимчасово виконуюча обов’язки керівника студентського наукового гуртка Дарія Коляденко розповіла підопічним про загальноприйняті правила підготовки презентації доповідей. Зокрема, студенти дізналися про практику оформлення слайдів, дотримання регламенту тривалості доповіді, побачили приклади вдалого застосування таблиць, графіків і діаграм та можливості їх оптимізації для спрощення сприйняття. Їх продемонстрував доцент кафедри внутрішньої медицини №3 Дмитро Федьков під час своєї доповіді про принципи УЗД опорно-рухового апарату.

Фахівець розповів гуртківцям про переваги і недоліки методу УЗД, ехосеміотику патологічних уражень опорно-рухового апарату різної локалізації у хворих ревматологічного профілю, презентував власні клінічні випадки. Також Дмитро Федьков ознайомив гуртківців з практичним кейсом, як користуватися УЗД при проведенні локальної ін’єкційної терапії за участю пацієнта з ревматологічним захворюванням.

Під керівництвом завідувача кафедри внутрішньої медицини №3, професора Олега Яременка та співробітників кафедри студенти-гуртківці виконують наукові дослідження теоретичного та клінічного спрямування з ревматології, пульмонології, кардіології. Отримані результати представляють у вигляді доповідей або публікацій у матеріалах наукових конференцій. Адже ефективно організоване дозвілля сприяє успішному формуванню професійних медичних компетенцій. Фахівці кафедри внутрішньої медицини №3 запрошують долучитися до наукового життя Університету та співпраці з СНГ студентів усіх курсів та факультетів.

Слідкуйте за новинами СНГ кафедри внутрішної медицини №3 у соцмережах:

Телеграм-канал: https://t.me/internalmedicine3

Інстаграм: @internalmedicine3

Група у Фейсбук:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054299599944

За інформацією СНГ кафедри внутрішньої медицини №3