Фахівці НМУ виступили співорганізаторами секції з розсіяного склерозу на Конгресі «Controversies in Neurology»

28.11.2023

Фахівці кафедри неврології Національного медичного університету імені  О.О. Богомольця взяли участь у IV Українському регіональному конгресі «Controversies in Neurology», який відбувся нещодавно у Києві. У заході, що проходив у змішаному форматі, взяли участь понад 400 практикуючих лікарів-неврологів, молодих вчених з України та інших країн світу.

Цього року на Конгресі були представлені 6 секцій, в яких взяли участь 72 доповідачі, у тому числі 21 міжнародний спікер з Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Ізраїлю, Латвії, Молдови, Німеччини, ОАЕ, Словенії, Угорщини, Хорватії, Шотландії та США. Учасники розглянули важливі аспекти неврології та виступили з доповідями, що стосувалися питань епілепсії, рухових розладів, болю та головного болю, розсіяного склерозу, інсульту, нейропсихіатрії.

Активну участь у роботі Конгресу взяли співробітники кафедри неврології нашого Університету. Професорка кафедри неврології Лариса Соколова, спільно із співголовою Експериментально-клінічного наукового центру розсіяного склерозу Шаріте (Німеччина) Паулом Фрідеманом виступили організаторами і керівниками секції з розсіяного склерозу. Доповідачем і модератором з питань прийняття рішення про імунотерапію розсіяного склерозу і моніторингу її ефективності на цій секції виступив декан медичного факультету №1, професор кафедри неврології НМУ Володимир Мельник. У якості слухачів участь у Конгресі взяли асистентки кафедри Ганна Гудзенко та Світлана Шоломон, інтерни. Інші фахівці Університету, які не мали можливості відвідати форум очно, долучилися до заходу онлайн.

Учасники заходу відзначили, що під час Конгресу вони отримали важливу та актуальну інформацію, яка сприятиме якісному наданню допомоги пацієнтам.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри неврології