Співробітниці НМУ у Німеччині вчилися використовувати елементи віртуальної освіти

24.11.2023

У рамках проєкту Ukraine digital 2022/2023 викладачі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця пройшли стажування у Мюнхенському Університеті Людвіга-Максиміліана. Доцентка та асистентки кафедри загальної практики (сімейної медицини) Ярослава Корост, Валентина Пехенько та Ольга Аліфер, а також асистентка кафедри гінекології №1 Владислава Купчік отримали необхідні знання для використання цифрового формату навчання і його дидактичного впровадження в учбовий матеріал.

Під час поїздки до Німеччини співробітниці НМУ взяли участь у чотирьох інтерактивних тренінгових семінарах, де обговорювали питання імплементації клінічного мислення у навчальну програму та використання методів навчання та оцінки. Під час заходів відбувся й обмін досвідом серед викладачів українських і німецьких медичних ЗВО стосовно питань розвитку клінічного мислення у студентів.

У рамках програми стажування представниці НМУ вчилися застосовувати стратегії для виявлення типових упереджень і когнітивних помилок під час навчального процесу. Опановували рольову методику навчання, що заснована на участі студентів у практичних ситуаціях різних медичних спеціалістів (хірурга, онколога, спеціаліста з променевої терапії, пацієнта) та пацієнтів. За допомогою цього методу покращуються важливі міждисциплінарні навички клінічного мислення та комунікативні компетенції майбутніх лікарів.

Також учасників програми стажування ознайомили з сучасними можливостями інтернет-технологій і програмного забезпечення, які рекомендовано впроваджувати в навчальну програму.

Відтепер науковиці вчитимуть студентів нашого Університету приймати найефективніші клінічні рішення, використовуючи великий пул віртуальних випадків із захворювань, які зустрічаються у лікарській практиці.

За інформацією кафедри загальної практики (сімейної медицини)