Третьокурсниця НМУ здійснила власну мрію завдяки участі у благодійному аукціоні

23.11.2023

Днями на клінічній базі кафедри загальної хірургії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у Київській міській клінічній лікарні №3 відбувся майстер-клас для однієї з переможниць благодійного аукціону зі збору коштів на купівлю розвідувального дрону для одного з підрозділів ЗСУ. Студентка 3 курсу медичного факультету №1 Юліана Кріцак взяла участь у лапароскопічній операції під керівництвом завідувача кафедри, професора Олександра Іоффе.

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Олександр Іоффе є одним з провідних фахівців у галузі хірургії з понад 35-річним досвідом роботи. Відомий тим, що свого часу першим в Україні виконав однопортову операцію (через один прокол) з видалення жовчного міхура та операцію з лапароскопічного шунтування шлунка, яка вважається «золотим стандартом» у лікуванні ожиріння.

Можливість асистувати провідному хірургу третьокурсниця Юліана Кріцак отримала завдяки благодійному аукціону НМУ зі збору коштів на потреби 11-го окремого батальйону спеціального призначення, у якому служить студент нашого Університету. Тоді дівчина зробила найбільший донат за лот дня – майстер-клас з лапараскопічної хірургії від Олександра Іоффе, наданий  факультетом підготовки лікарів для Збройних сил України.

Під час операції з видалення жовчного міхура студентка з великим захопленням асистувала професору та втілила свою мрію – отримала нові знання, практичні навички і професійний досвід, що допоможе в майбутньому визначитись і обрати спеціальність в інтернатурі.

За інформацією факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України