Науковці НМУ долучилися до Всесвітньої конференції зі здоров’я легень

23.11.2023

Спільні доповіді науковців кафедри фтизіатрії та пульмонології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Браунського та Бостонського університетів (США) представили на 54-й Всесвітній конференції зі здоров’я легень «The Union World Conference on Lung Health» у Парижі.

Під час заходу, який щорічно збирає широке представництво державних і неурядових установ, благодійних організацій, донорів, лікарів, науковців, а також пацієнтських організацій, представники міжнародної групи презентували результати спільної наукової роботи на теми «Вплив пандемії COVID-19 на виявлення туберкульозу в Україні» та «Ризик розвитку резистентності до рифампіцину після незавершеного курсу лікування препаратами першого ряду».

Обидві презентації висвітлили зниження виявлення туберкульозу в Україні на тлі пандемії COVID-19 та ризик розвитку стійкого до ліків туберкульозу серед хворих, що перервали лікування, в залежності від терміну, на якому пацієнти припинили приймати ліки.

Під час Всесвітньої конференції зі здоров’я легень відбулася також приємна подія – медичній директорці клініки туберкульозу госпіталю Міріам, професорці кафедри інфекційних захворювань медичної школи Уоррен Альберт Браунського університету Наташі Рені Рибак представники української делегації вручили диплом Почесного професора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

За інформацією кафедри фтизіатрії та пульмонології