Докторантка НМУ представила Україну на Європейському борді з анестезіології

20.11.2023

Днями докторантка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Катерина Бєлка взяла участь у засіданні Європейського борда з анестезіології Європейської асоціації медичних спеціальностей (UEMS) та міжнародному конгресі Norte de anesthesia  у Португалії. Фахівчиня НМУ представила України на потужному міжнародному заході і презентувала результати актуального дослідження.

Що важливо, на засіданні правління та суб-комітету з освіти та професійного розвитку обговорили та затвердили результати дослідження докторантки кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ Катерини Бєлки, які подадуть до Європейського журналу анестезіології (Q1). Представляючи Україну у Європейському правлінні з анестезіології, фахівчиня працює над створенням універсальних програм спеціалізації (PDM) з лікування болю, анестезії у геріатричних пацієнтів та менеджменту катастроф для всіх країн Європи, бере участь у дослідженнях нових програм з інтернатури та методів оцінювання, розвитку стандартів безпеки пацієнта.  Це було вже третє засідання Європейського борда з анестезіології, на якому докторантка НМУ представляла анестезіологів України.

Під час заходів до активного обговорення можливостей моніторингу фармакологічних варіантів і методів анестезії долучилися досвідчені доповідачі. Вони представили власне бачення того, як подбати про безпеку пацієнта шляхом ефективних дій. Своїми напрацюваннями, комунікаційними та науковими якостями експерти привернули увагу анестезіологічної спільноти до важливих питань анестезіології та інтенсивної терапії.

Зазначимо, UEMS заснована у 1958 році та є неурядовою організацією, що представляє національні асоціації медичних спеціалістів у Європейському Союзі та його асоційованих країнах. Організація зосереджена на гармонізації та покращенні якості навчання та практики медичних спеціалістів у всій Європі, сертифікації та акредитації лікарів і закладів охорони здоров’я, безпеці пацієнта та дослідженнях.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри хірургії, анестезіології 

та інтенсивної терапії післядипломної освіти