Науковці Університету виступили співорганізаторами масштабної конференції з дерматовенерології

13.11.2023

Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукова та практична дерматовенерологія в умовах воєнного стану в Україні», що відбулася минулого тижня в онлайн-форматі, обєднала понад 1700 учасників. Під час заходу провідні науковці з дерматовенерології з різних медичних ЗВО країни, зокрема і Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, представили 56 доповідей. Також наші співробітники, за сприяння керівництва Університету, виступили співорганізаторами масштабної наукової події.

Особливу увагу доповідачі конференції приділили сучасному стану рівня захворюваності на дерматози та інфекції, що передаються статевим шляхом в Україні. Акцентували також увагу на перебігу дерматологічних захворювань під впливом психосоматичних розладів в умовах воєнного стану в Україні та їх профілактику. Теми секційних засідань були присвячені особливостям діагностики та комплексного лікування хронічних дерматозів, удосконаленій терапії хронічних дерматозів, новітнім підходам у лікуванні новоутворень шкіри, відновленню шкіри з позицій доказової медицини.

У рамках заходу відбулося також пленарне засідання присвячене особливостям надання дерматовенерологічної допомоги населенню на етапі реформування медичної галузі та в умовах воєнного стану в Україні. Обговорювалися спільні зусилля лікарів первинної ланки, урологів і акушерів-гінекологів у боротьбі із заразними шкірними хворобами та інфекціями, що передаються статевим шляхом. Мультидисциплінарні підходи до терапії хронічних дерматозів. Під час пленарного засідання з доповіддю «Наукова та практична дерматовенерологія в умовах воєнного стану в Україні» виступив завідувач кафедри дерматології та венерології з курсом косметології НМУ імені О.О. Богомольця, професор Віктор Степаненко.

Про нові патогенетичні аспекти сучасної терапії атопічного дерматиту доповів завідувач кафедри клінічної та лабораторної імунології, алергології та медичної генетики НМУ, професор Андрій Курченко, а про особливості та переваги УЗД новоутворень шкіри, аспірант кафедри дерматології та венерології з курсом косметології НМУ Роман Грищенко. Співробітники нашого Університету також взяли активну участь у представленні стендових доповідей.

Переглянути  відеозапис конференції можна за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=3A2tmc89TWQ

https://www.youtube.com/watch?v=7C-PwXNrcao

За інформацією кафедри дерматології та венерології з курсом косметології