Науковці кафедри урології взяли участь у міжнародному конгресі

07.11.2023

Співробітники кафедри урології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у 43-му Конгресі Світової урологічної асоціації (SIU). Захід, що днями відбувся у Туреччині, є престижною подією у науковому світі, що об’єднує урологів, лікарів, науковців і фахівців з усього світу з метою обміну досягненнями в цій галузі медицини. Конгрес став майданчиком для обговорення наукових відкритів і підходів до лікування та діагностики урологічних захворювань.

У рамках конгресу відбувся тренінг з оволодіння хірургічною системою Da Vinci. Це – роботизована хірургічна система використовує мінімальний інвазивний підхід в оперативних утручаннях. Співробітники кафедри урології, яку очолює професор Олег Нікітін, налагодили комунікацію з відомими урологами провідних міжнародних університетів, інститутів і клінік.

Своєю чергою асистент Павло Самчук представив наукову роботу кількома презентаціями з важливих та актуальних тем сучасної урології. Його доповідь «Порівняльна ефективність антибіотикопрофілактики післяопераційних ускладнень трансуретральної резекції передміхурової залози» особливо зацікавила колег і стала однією з найбільш обговорюваних на Конгресі.

Асистент Микола Ясинецький представив свої дослідження у формі постерної доповіді «Динамічне та диспансерне спостереження за хворими на інфекційний епідидимоорхіт та їх статевими партнерами», що також викликала чималий інтерес у наукової аудиторії. Його доповідь демонструвала нові діагностичні та лікувальні підходи до боротьби із безпліддям у чоловіків.

Сучасна медична допомога базується на застосуванні унікальних і ресурсномістких методик лікування з гарантованою ефективністю, зокрема роботизованої хірургії. Участь співробітників кафедри урології у міжнародних наукових заходах підвищує фаховий рівень педагогічної, наукової та клінічної діяльності.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри урології