На засіданні СНГ кафедри педіатрії післядипломної освіти студенти дізналися про наукову діяльність

07.11.2023

Щоб стати успішними в медицині, студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вивчають теорію, набувають фахових компетентностей під час практичних занять, активно займаються науковою діяльністю. Численні студентські наукові гуртки (СНГ) дають можливість здобувачам вищої медичної освіти знайти себе у науці. На кафедрі педіатрії післядипломної освіти НМУ відбулося засідання СНГ, де новим учасникам докладно розповіли про мету, можливості, перспективи студентської наукової діяльності.

Гуртківців привітали завідувач кафедри, професор Юрій Марушко та професор Андрій Писарєв. Вони відзначили, що СНГ кафедри педіатрії післядипломної освіти є важливим науковим осередком. Тематика засідань сформульована таким чином, щоб ознайомити студентів з методологією наукових досліджень і дати змогу втілити свої знання на практиці, тобто у ході виконання дослідження.

Змістовну та цікаву доповідь представила присутнім староста СНГ, студентка 6 курсу медичного факультету №1 Марина Содиль. Вона розповіла про власний шлях в науці, надала студентам-гуртківцям важливі поради щодо наукової діяльності. Розповіла про роботу Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя, ефективного середовища для студентів-науковців НМУ, де кожен студент знаходить можливості та інструменти для поглиблення власних знань і виконання досліджень.

Під час засідання  СНГ, керівником якого є асистентка кафедри Ольга Дмитришин, гуртківці дізналися про можливості та перспективи студентської наукової діяльності. Зазначалося, що здобувачі вищої медичної освіти можуть зробити власний внесок у вирішення медичних проблем, сприяти поширенню нових знань у галузі, розвитку більш ефективних методів діагностики та лікування. Оскільки медицина не є ізольованою галуззю, студентська наукова робота може включати співпрацю з представниками інших наукових галузей, що сприяє розширенню горизонтів знань. Водночас, участь студентів у наукових проєктах сприяє розвитку критичного мислення та аналітичних навичок, готує їх до подальшої кар’єри в науці.

Так, гуртківці СНГ кафедри педіатрії післядипломної освіти НМУ під керівництвом співробітників кафедри виконують індивідуальні наукові дослідження теоретичного та клінічного спрямування з гастроентерології, кардіології, імунології, нефрології, патології дітей молодшого віку, впливу екологічних факторів на стан здоров’я дітей. Отримані результати студенти представляють у вигляді доповідей або публікацій у матеріалах студентських наукових конференцій.

Дізнатися про оголошення СНГ кафедри педіатрії післядипломної освіти ви зможете на сторінках у Фейсбук, Інстаграм і Телеграм.

Пресцентр НМУ за інформацією СНГ кафедри педіатрії післядипломної освіти