Гуртківці НМУ вчилися лікувати пролапс органів малого тазу

03.11.2023

Нещодавно відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків кафедри акушерства та гінекології №2 і кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, присвячене вкрай важливій для жіноцтва темі «Пролапс органів малого тазу». Більшість жінок замовчують цю проблему, проте дане захворювання суттєво впливає на якість їхнього життя. За актуальними статистичними даними, близько 40% жінок у світі мають пролапс тазових органів і очікується, що у зв’язку з прогресуючою саркопенією у жіноцтва планети цей відсоток лише зростатиме.

Захід відбувся офлайн у супроводі онлайн-трансляції, за якою стежили всі бажаючі. Гурткині кафедри акушерства і гінекології №2 підготували цікаві доповіді, які базувалися на сучасних медичних рекомендаціях стосовно зазначеної теми. Студентка медичного факультету №2 Анна Загорулько розповіла про патогенез, фактори ризику та нехірургічні методи терапії пролапсу, а студентка медичного факультету №3 Каріна Неліп детально описала основні хірургічні техніки при лікуванні даної патології.

Гурток фізичних реабілітологів представили лікарка-інтерн Ольга Йовенко із доповіддю про рекомендовані та протипоказані фізичні вправи для жінок із діагнозом «пролапс» і п’ятикурсниця Навчально-наукового інституту психічного здоров’я Ксенія Бурцева, яка провела майстер-клас із вправ для зміцнення м’язів тазового дна.

Організували захід наукові керівники та старости студентських наукових гуртків обох кафедр, які також взяли участь у обговоренні проблеми пролапсу. Відтак з власними тезами виступили асистентка кафедри акушерства і гінекології №2 Наталія Скурятина та студентка медичного факультету №4 Софія Шипко (СНГ кафедри акушерства і гінекології №2), доцентка кафедри фізичної реабілітації Марія Овдій та студентка Навчально-наукового інституту психічного здоров’я Юлія Пивовар (СНГ кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини).

Нагадаємо, що всі студенти НМУ можуть долучитися до засідань СНГ  кафедри акушерства і гінекології №2 та кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, а також стежити за новинами кафедр у соцмережах.

Телеграм-канал кафедри акушерства і гінекології №2: https://t.me/sngobgyn2

Фейсбук-група кафедри акушерства і гінекології №2: https://www.facebook.com/groups/sngobgyn2

Телеграм-канал кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини: https://t.me/rehabsng

За інформацією СНГ кафедри акушерства і гінекології №2 та кафедри фізичної реабілітації