НМУ – лідер інновацій в освіті

02.11.2023

Нещодавно відбулася ХV міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті-2023». Високопрофесійна платформа на вітчизняному освітньому просторі вчергове об’єднала освітян і науковців задля спільної мети – обговорення пріоритетних напрямів розвитку сфери освіти й науки, для презентації досягнень та обміну досвідом. В онлайн-заході взяли участь понад 230 учасників із різних регіонів України, а також Польщі, Литви, Румунії, Угорщини, Естонії. За результатами участі у виставці Національному медичному університету імені О.О. Богомольця присвоїли почесне звання «Лідер інновацій в освіті» та відзначили двома золотими медалями у тематичних номінаціях.

«Інноватика в сучасній освіті» – це ефективне поле діяльності з налагодження взаємодії для розвитку спільних проєктів, обміну ресурсами на шляху інтеграції до європейської освітньої та наукової спільнот, окреслення стратегічних завдань реформування сфери освіти. Це – майданчик для представлення інноваційних технологій, творчих надбань, кращих педагогічних практик, проєктів і рішень для підвищення ефективності освітнього процесу.

Організувала й провела виставку Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Національної академії педагогічних наук України та Інституту модернізації змісту освіти. Привітання учасникам, організаторам і гостям надіслали Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень і директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

Виставку супроводжувала насичена тематична програма, що включала понад 50 заходів у режимі онлайн за участю керівників, провідних фахівців і науковців Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Інституту модернізації змісту освіти, практичних працівників сфери освіти, а також студентів, учнів, батьків, громадськості.

Захід заклав добрий фундамент для розвитку нової української освіти, науки, продемонстрував її стійкість та інноваційність. Адже, попри війну, освіта в Україні працює ефективно, розвивається, впроваджуються новітні реформи та якісні зміни.

За результатами участі у виставці нашому Університету присвоєно почесне звання «Лідер інновацій в освіті».

У номінації «Модернізація змісту освіти для підвищення якості освіти та освітньої діяльності» НМУ отримав золоту медаль. Також керівнику проєкту, ректору Юрію Кучину та співробітникам Університету вручили дипломи.

Вручено золоту медаль й у номінації «Застосування інноваційних технологій навчання для розвитку цифрової компетентності учасників освітнього процесу».

Подякою «За значний особистий внесок у формування та розвиток інноваційного освітнього середовища закладу освіти» нагороджено ректора НМУ імені О.О. Богомольця Юрія Кучина, а першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка – подякою «За активну діяльність із розбудови системи інноваційної діяльності закладу освіти».

 

Також наш Університет отримав диплом «За презентацію досягнень і ефективне впровадження освітніх інновацій».

 

Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської

підготовки за матеріалами Компанії «Виставковий світ»