Студенти-гуртківці розглянули сучасні підходи до реабілітації

01.11.2023

Науковій роботі студентів у Національному медичному університету імені О.О. Богомольця приділяється велика увага та активно працюють студентські наукові гуртки (СНГ). Нещодавно гуртківці СНГ кафедри педіатрії №4, завідувачкою якої є професорка Інга Мітюряєва-Корніко, розглянули на засіданні актуальні теми, розібрали клінічні кейси, ознайомилися з мультидисциплінарним підходом у роботі реабілітаційної команди.

Під час засідання наукова керівниця гуртка, доцентка Євгенія Бурлака представила студентам доповідь «Як формувати мету та завдання досліджень. Поняття про нульову гіпотезу та контрольну групу». Вона висвітлила базисні засади типів наукового дослідження, докладно розповіла про поняття нульової гіпотези, дизайну та плану проведення наукового дослідження. Також обговорила з гуртківцями важливі концепти: мета, матеріал, предмет і методи дослідження.

Своєю чергою доцентка кафедри педіатрії №4, лікарка фізичної та реабілітаційної медицини Тетяна Клець провела майстер-клас «Організація реабілітаційного відділення. Хто такі «реабілітологи»? Візит у відділення». Присутні взяли активну участь у дискусії стосовно сучасних підходів до реабілітації, роботи фахівців мультидисциплінарної реабілітаційної команди. Також розглянули клінічні кейси, рекомендації з реабілітації на прикладі відомих особистостей Ніка Вуйчича, Форреста Ґампа, Стівена Гокінга. Гуртківці відвідали відділення реабілітації Дитячої клінічної лікарні №6, що є клінічною базою НМУ, та ознайомилися з комплексним командним підходом на практиці.

СНГ кафедри педіатрії №4 запрошуємо відвідати засідання гуртка всіх, хто готовий до наукового пошуку та здобуття нових знань. Його діяльність полягає в активній науковій роботі гуртківців. Зокрема, у проведенні наукових досліджень (ретроспективних, проспективних, обсерваційних, case report study), їх аналізі та презентації науковій аудиторії (публікація тез та наукових статей, виступи на конференціях, участь у майстер-класах). Науковими напрямками роботи СНГ є нефрологія, ендокринологія, діабетологія, реабілітація, кардіологія, гастроентерологія, дієтологія та неонатологія. Значна увага приділяється також науково-практичній діяльності, розширенню знань стосовно базисних наукових моментів, покращенню клінічної кваліфікації, розвитку soft skills, проведенню заходів інформальної освіти.

Детальна інформація про студентські наукові гуртки в НМУ імені О.О. Богомольця:

https://nmuofficial.com/studentske-naukove-tovarystvo/

        Пресцентр НМУ за інформацією СНГ кафедри педіатрії №4