Університет виступив співорганізатором міжнародної конференції з реконструктивної хірургії

31.10.2023

27-28 жовтня в Ужгороді відбулася XV науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання сучасної пластичної та реконструктивної хірургії», у якій офлайн і онлайн взяли участь більше 250 фахівців з України та інших країн світу. Співорганізатором заходу виступив Національний медичний університет імені О. О. Богомольця. Особливу увагу в роботі конференції приділили сучасним тенденціям пластичних операцій в анатомічних ділянках та реконструктивним втручанням при лікуванні воєнних травм.

З вітальним словом до учасників наукового зібрання звернувся ректор НМУ, професор Юрій Кучин. Він відмітив, що особливої уваги з боку міжнародної медичної спільноти заслуговують питання функціонального відновлення військових і цивільних, які постраждали внаслідок війни. На жаль, їх кількість зростатиме допоки продовжуватимуться бойові дії. Тож участь пластичних хірургів у лікувальній роботі нині є надзвичайно затребуваною.

Під час науково-практичної події було представлено 85 доповідей. З тематичними лекціями виступили фахівці НМУ. Зокрема, завідуючий кафедри пластичної та реконструктивної хірургії, професор Василь Храпач розповів присутнім про проблеми навчання з пластичної та реконструктивної хірургії, а асистентка кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти нашого Університету Тетяна Павличук представила доповідь присвячену реконструктивно-відновним втручанням голови та шиї. Про хірургічну корекцію судинних і пігментних утворень поверхневих тканин розповіла професорка кафедри дитячої хірургії Ірина Бензар. Доцент кафедри онкології Ігор Мотузюк доповів про сучасні підходи до хірургічного лікування хворих на рак грудної залози.

У конференції взяли участь і студенти-гуртківці кафедри пластичної та реконструктивної хірургії нашого Університету, які отримали нові знання щодо тенденцій та можливостей сучасної пластичної і реконструктивної хірургії та низки інших сумісних дисциплін.

З-поміж актуальних питань конференції обговорювалася проблематика видалення злоякісних пухлин шкіри обличчя методом Mohs з реконструкцією обличчя, хейлоринопластика при вроджених розщілинах губи та піднебіння, хірургічна корекція судинних і пігментних утворень поверхневих тканин, алгоритм вибору методу симетризації молочних залоз при естетичній мамопластиці.

Конференція сприяла отриманню нових знань та об’єднанню фахівців даної сфери у практичній та науковій діяльності. З огляду на різке збільшення кількості пацієнтів з пораненнями, що потребують операцій з функціонального відновлення, окремий наголос було зроблено на реконструктивних втручаннях.

На конференції під час благодійного аукціону учасники зібрали кошти для придбання двох автомобілів для ЗСУ.

За інформацією кафедри пластичної та реконструктивної хірургії