Дебатери НМУ гідно виступили на всеукраїнському турнірі

31.10.2023

У Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця 28-29 жовтня відбувся Всеукраїнський дебатний турнір «COPYPASTE». Наш Університет представили 5 команд. Майбутні лікарі змагалися у мистецтві аргументації з дебатерами зі Львова, Одеси та Харкова. Упродовж двох днів зіграні 5 відбіркових турнірів, півфінальні і фінальні раунди.

Теми турніру торкалися загальнополітичних і побутових питань. Зокрема обговорювалися можливість проведення демократичних виборів під час війни, чи мають соціальні мережі належати державі на правах власності, чи аморально допомагати тваринам доки є люди, які страждають. Під час раундів кожна команда, до складу якої входило 2 особи, аргументовано доводила запропоновану до обговорення тезу, а інша – опонувала їй.

Не зважаючи на те, що Дебатний клуб НМУ функціонує менше року, наші студенти показали достойні результати у категорії новачків турніру, організували чітко структурований обмін думками у публічний площині.

Зазначимо, що дебатери НМУ вправляються у мистецтві відстоювання власної думки майже щотижня. У засіданнях Дебатного клубу Університету беруть участь студенти різних факультетів і курсів НМУ. Іноді до них долучаються колеги з інших ЗВО та досвідчені тренери з дебатів, які сприяють відточенню вербальних навичок. Для перемоги над опонентом важливим є зв’язність і чітке обґрунтування власних думок. Такі вправи корисно впливають на особистісний розвиток молодої людини – розширюють кругозір, посилюють ерудованість, урізноманітнюють дозвілля.

Бажаючим долучитися до Дебатного клубу НМУ необхідно звертатися до студентки Альони Паніної у Telegram  (@pani_panina), яка його очолює.

Пресцентр НМУ за інформацією Профкому студентів