27 жовтня в Університеті написали радіодиктант національної єдності

27.10.2023

Традиційно, у День української писемності та мови, в Україні пишуть Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Щороку до масштабного мовного флешмобу активно долучаються співробітники та студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. 27 жовтня в аудиторіях санітарно-гігієнічного корпусу та фармацевтичного факультету НМУ студенти, професорсько-викладацький колектив, декани, директори інститутів, адміністрація взяли участь у написанні радіодиктану – 2023. Ініціативу підтримав і написав разом зі студентами диктант ректор НМУ Юрій Кучин.

Як зауважив ректор, мова є однією з визначних частин ідентифікації нації і такі акції об’єднують українців. У нашому Університеті вивчення мов є важливим напрямком в освітньому процесі, адже їх знання не лише підіймає фахівця на ринку праці, а й дозволяє ефективно комунікувати з міжнародними колегами та партнерами.

Ініціатором заходу в нашому Університеті виступив колектив кафедри мовної підготовки на чолі із завідувачкою Ніною Литвиненко.

Цього року радіодиктант писали за текстом молодої поетеси, лауреатки Шевченківської премії Катерини Калітко, а читав його Олексій Гнатковський – актор театру та кіно, який зіграв Івана Довбуша у нещодавно показаному на широких екранах фільмі «Довбуш».

«…Дороги України – переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову зв’язані у вузол, аби бути міцнішими… Немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою у пітьмі, аби встигнути до комендантської, і знати – наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом», – такими зворушливими словами завершився цьогорічний диктант національної єдності.

Хвилюючий і соціально важливий твір з великою увагою слухали усі учасники радіодиктанту. Відтак текст відгукнувся кожному.

Пресцентр НМУ