Студенти НМУ вибороли золоті та срібні медалі на тенісному турнірі

24.10.2023

У спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся відкритий чемпіонат Університету з настільного тенісу. У щорічному традиційному турнірі взяли участь понад 30 спортсменів із п’яти навчальних закладів столиці. Понад половину учасників змагань – це майбутні медики, які відвідують секцію настільного тенісу в НМУ.

Студенти НМУ гідно представили команду у турнірі, а кожен учасник провів більше 5 матчів. Окремо змагалися між собою юнаки та дівчата. Як зазначає тренер секції, старший викладач кафедри фізичного виховання та здоров’я Микола Задорожний, останнім часом наші тенісисти демонструють гарні результати на різних змаганнях. У розпорядженні спортсменів – сучасне тенісне обладнання та налагоджений тренувальний процес.

До фіналу дійшли найсильніші. Вони продемонстрували високу техніку гри та волю до перемоги. У фінальному поєдинку серед дівчат четвертокурсниця медичного факультету №1 Ауріка Сафонова поступилася студенці з Міжрегіональної Академії управління персоналом і стала срібним призером турніру, а в юнаків доля золотої та срібної медалей вирішувалася між шестикурсниками нашого Університету. У вирішальному поєдинку переміг студент медичного факультету №1 Євген Щербина, другу сходинку посів випускник факультету підготовки іноземних громадян Соухардія Маджумдер із Індії.

Нагороди переможцям вручив завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я, професор Юрій Щербина. Він подякував студентській раді медичного факультету №2 за допомогу в організації змагання і зауважив, що настільний теніс набуває все більшої популярності серед майбутніх медиків. Змагання ж вкотре показали, що у нашому Університеті багато талановитої спортивної молоді. Своєю чергою колектив кафедри докладає багато зусиль для того, аби створити для студентів необхідні умови для розкриття різнобічних спортивних здібностей та уподобань.

Пресцентр НМУ