Студенти НМУ удосконалювали навички накладання хірургічних швів

20.10.2023

Понад 30 студентів взяли участь у черговому засіданні студентського наукового гуртка кафедри хірургії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Під час заходу усі учасники не лише отримали базові знання, що стосуються хірургічних вузлів, техніки накладання хірургічних швів, а й набули необхідних практичних навичок.

Староста Владислав Безклинський представив учасникам гуртка інформативну презентацію про особливості різних видів шовних матеріалів та техніки накладання швів. Студенти дізналися про різноманітність матеріалів, яка пояснюється різними властивостями тканин, що зшивають, і про терміни їх зростання.

Науковий керівник гуртка кафедри хірургії №2, доцент Максим Приступюк докладно розповів студентам про первинний шов, що накладається відразу після операції або поранення, та вторинний, який застосовується при гранулюючій рані. Фахівець НМУ продемонстрував студентам техніки накладання хірургічних швів, використання різних типів вузлів.

Практичні навички самі гуртківці відпрацьовували на муляжах, які надав Навчально-науковий центр медичних симуляцій НМУ, а також які студенти принесли з собою. Присутні отримали досвід використання різних видів хірургічного шовного матеріалу, вдосконалювали навички в’язання хірургічних вузлів, опанували роботу з хірургічним степлером.

Відзначимо, що студенти НМУ імені О.О. Богомольця мають високий рівень вмотивованості, бажання навчатися та проводити наукові дослідження. Тож участь у студентських наукових гуртках розширює їхні можливості на цьому шляху. Також активні студенти СНГ кафедри хірургії №2 мають змогу відвідувати чергування на клінічній базі кафедри – Київській міській клінічній лікарні №4.

Наступне засідання цього СНГ відбудеться 25 жовтня. Його планують присвятити актуальним питанням, принципам та організації клінічних досліджень, питанням написання тез доповідей, принципу IMRAD, структурі наукової статті та правилам підготовки презентації доповіді.

Інформація для зацікавлених осіб: https://t.me/sngsurgery2

Пресцентр НМУ за інформацією СНГ кафедри хірургії №2