Науковці НМУ поділилися досвідом з актуальних питань внутрішньої медицини

10.10.2023

Нещодавно під егідою Міністерства охорони здоров’я України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно із Інститутом мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова та НАМН України у форматі онлайн відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання внутрішньої медицини: діагностика і лікування». Упродовж 2-х днів конференції заслухали 35 доповідей від вчених провідних медичних установ України та Ізраїлю.

У заході взяв участь перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ Олександр Науменко. Професор відзначив важливість наукового заходу для подальшого розвитку внутрішньої медицини в нашій країні у сфері діагностики та лікування складних соматичних захворювань.

У першому пленарному засіданні виступили 14 доповідачів. Серед них – відомі фахівці в галузі внутрішньої медицини, співробітники НМУ: професори Андрій Курченко, Олена Губська, Леонід Пінський. Модераторкою конференції виступила професорка кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №2 Валентина Мойсеєнко.

Другий день конференції був присвячений пам’яті Лауреата Державної премії України, Заслуженого діяча науки і техніки, відомого нефролога, професора Тараса Денисовича Никули. Професійними досягненнями поділилися науковці багатьох профільних наукових закладів НАМН України. Зокрема, відбулося пряме включення з операційної Волинської обласної лікарні і всі учасники конференції мали можливість спостерігати онлайн за ходом трансплантації нирки. Активну участь у заході взяли молоді науковці НМУ Анна Петрова та Вікторія Алексєєва.

У рамках конференції відбувся науково-практичний семінар «Практична медицина військового часу». Професорка нашого Університету Оксана Виговська акцентувала увагу учасників наукової події на захворюваності населення прифронтових і деокупованих територіях України. Професорка Валентина Мойсеєнко розповіла про реабілітацію та інклюзію у воєнний та повоєнний час. Досвідом надання психотерапевтичної допомоги постраждалим поділилася міжнародна експертка ОБСЄ та ЮНІСЕФ Гіла Петрова (Хайфа, Ізраїль).

Пресцентр НМУ