На засіданні наукового гуртка обговорили актуальну тему нейрохірургії

09.10.2023

З початку нового навчального року активно ведуть свою роботу студентські наукові гуртки (СНГ). Вони створені з метою допомоги та координації студентів у проведенні досліджень і поглибленого вивчення дисципліни, допомагають в організації наукової роботи студентів на кафедрі. На кафедрі нейрохірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося засідання СНГ на тему «Нейротравма мирного та воєнного часу. Черепно-мозкова та хребетно-спинномозкова травма. Введення в методологію наукових досліджень».

Актуальну тему до обговорення запропонували керівниця гуртка, доцентка Аліна Корсак та аспірант Сергій Олефір. Активну участь у дискусії взяли участь студенти різних курсів та іноземні здобувачі вищої освіти. Гуртківці ознайомилися із особливостями нейротравми мирного і воєнного часу та проблемними питаннями, що виникають у процесі лікування. Особливу увагу приділили наданню екстреної допомоги і плануванню лікарської тактики: від консервативного лікування – до оперативного втручання.

Так, у доповіді Іван Бережний розповів про аспекти черепно-мозкової травми, підкреслив важливість своєчасної діагностики та надання невідкладної допомоги хворим із нейрохірургічною патологією. В’ячеслав Підгорний висвітлив проблематику у складності лікування пацієнтів з воєнною нейрохірургічною травмою, на реальних прикладах показав можливості сучасної нейрохірургії.

Під час засідання учасники наукового заходу під керівництвом наставників, обмінюючись інформацією, зробили черговий крок до фахового зростання. На засіданні також вирішували організаційні питання. Відтак новим старостою гуртка обрано студента 4 курсу медичного факультету №1 Назара Голубнича.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри нейрохірургії