Представники НМУ взяли участь у науково-практичній конференції у Львові

06.10.2023

1-3 жовтня у Львові відбулася науково-практична конференція «Сучасні досягнення в оториноларингології», присвячена 30-річчю з дня заснування Національної академії медичних наук України. У заході взяли участь понад 800 лікарів з різних областей України. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представили на заході перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко та співробітники кафедри оториноларингології.

Всього під час заходу було представлено 115 доповідей, що охоплювали основні питання діагностики і лікування захворювань органів голови та шиї. Велику кількість доповідей присвятили питанням надання медичної допомоги (від первинної – до високоспеціалізованої) пораненим воїнам і цивільним, які постраждали від повномасштабного вторгнення.

У фокусі уваги також були питання мінно-вибухових уражень вуха, обличчя, верхніх дихальних шляхів. Оториноларингологи обмінювались досвідом щодо діагностики та надання найсучаснішої медичної допомоги, відповідно до рекомендацій провідних лідерів медичної думки щодо допомоги пораненим і постраждалим.

Співробітники кафедри оториноларингології нашого Університету представили 7 доповідей, які привернули увагу та викликали жваву дискусію серед учасників.

Перше засідання конференції відкрили актуальною в умовах війни доповіддю професора Олександра Науменка на тему «Надання спеціалізованої медичної допомоги при ураженнях голови і шиї в умовах Університетської клініки». Спільно з академіком Дмитром Заболотним та завідувачкою кафедри оториноларингології Львівського медичного університету Оксаною Москалик, перший проректор НМУ став також і модератором цього засідання.

Модераторами другої секції виступили завідувачка кафедри оториноларингології НМУ Юлія Дєєва та асистентка Діана Заболотна, завідувач кафедри оториноларингології з офтальмологією Полтавського державного медичного університету Михайло Безега та професорка Іванна Кошель.

Захід став важливим інструментом обміну знань і досвіду в галузі оториноларингології, сприяючи подальшому розвитку усієї медичної галузі в Україні.

 

За інформацією кафедри оториноларингології