Фахівці Університету допомагають та надають професійні поради українцям

06.10.2023

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця працює потужний науково-педагогічний та професорсько-викладацький колектив, представники якого не тільки допомагають майбутнім медикам набути фахових компетентностей, а й самі навчаються, лікують, проводять наукову діяльність. При цьому, в непростий для країни час займаються волонтерством і роблять все можливе, щоб надати необхідну допомогу людям, які живуть під обстрілами в складних умовах. Серед них – деканка медичного факультету №3, професорка кафедри дитячих інфекційних хвороб Оксана Виговська, яка стала постійною гостею телевізійних програм, в яких розповідає про актуальні медичні теми, волонтерство та надає професійні поради українцям.

Так, нещодавно деканка медичного факультету №3 взяла участь у кількох телепрограмах, де поділилася своєю історією та досвідом у медицині, розповіла про роботу в НМУ імені О.О. Богомольця. Вона наголосила на важливості офлайн-навчання, розповіла про умови для здобувачів вищої освіти, за яких вони отримують унікальний практичний досвід. Зокрема, працюють на клінічних базах Університету, де спілкуються з пацієнтами, опановують практичні навички та, відповідно, краще розуміють сутність медичного процесу, вчаться приймати важливі рішення за реальних умов.

Також професорка розповіла про свою роботу в організації FRIDA Ukraine, що активно допомагає людям в прифронтових та деокупованих територіях. Згадала, як під час однієї з місій разом з колегами поставили рекорд – оглянули понад півтори тисячі людей, які потребували медичної допомоги. А ще Оксана Валентинівна надала професійні поради українцям щодо запобігання сезонним захворюванням.

 

Відео: https://youtu.be/sZbL0Hcc51g?si=dE0Rov5b7bcIhoC-

https://www.youtube.com/live/v5RS_eSjIOQ?si=dAmyJgT1aFlCg9jj

 

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3