Представниця НМУ взяла участь у Всесвітньому стоматологічному конгресі в Австралії

04.10.2023

У складі української делегації доцентка кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ірина Скрипник відвідала Всесвітній стоматологічний конгрес, що є провідною подією безперервної освіти для стоматологів усього світу.

В рамках Конгресу, що відбувся під гаслом «Освіта для професійної майстерності стоматологів», взяли участь лікарі-стоматологи з 200 країн світу. Під час заходу відбувалися засідання Світового стоматологічного парламенту за участі делегацій від національних асоціацій та професійних об’єднань.

Стоматологи мали можливість ознайомитися з науковою програмою, взяти участь в інтерактивних форумах та дискусіях, виставці інноваційної стоматологічної продукції. Учасники підсумували рік, що минув, обговорили результати виконаної роботи, взяли участь у розробці стратегії розвитку стоматології. Важливим питанням стратегічного розвитку стоматології стала Програма збереження здоров’я порожнини рота 80/20, що означає наявність 20 зубів у осіб 80-річного віку. Під час Всесвітнього стоматологічного конгресу зазначалося, що на планеті з року в рік збільшується тривалість життя, а наявність здорових зубів – одна зі складових його якості.

На Генеральній асамблеї Світового стоматологічного парламенту було розглянуто та затверджено Глобальний план розвитку стоматології до 2030 року, стратегічно-політичні декларації, зокрема щодо вживання цукру, наявність його та спирту у складі стоматологічних гігієнічних засобів, запровадження універсального охоплення стоматологічною допомогою, надання стоматологічної допомоги літнім людям.

На Конгресі також затвердили ряд документів для впровадження в практичну діяльність лікарів, а всі резолюції будуть надані для обговорення професійній спільноті.

Ірина Скрипник відзначає, що зараз Україна переживає важкі часи, тому ще актуальнішою є необхідність йти в ногу зі світовою спільнотою, бути в курсі всіх напрямів розвитку професії, адже українським стоматологам є до чого прагнути. Набутий досвід доцентка Ірина Скрипник планує поширити серед колег кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології НМУ імені О.О. Богомольця.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології