Іноземні студенти Університету опановували практичні компетентності в дитячій лікарні

26.09.2023

На клінічній базі кафедри педіатрії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, яку очолює професор Олександр Волосовець, вчергове організували додаткові практичні заняття для студентів-іноземців нашого Університету. Так, у Київській міській дитячій клінічній лікарні №2 вони взяли участь у курації дітей з різними захворюваннями, набуваючи фахових компетентностей.

Київська міська дитяча клінічна лікарня № 2 є однією з найбільших дитячих закладів охорони здоров’я столиці. Саме тут під час додаткових занять студенти набували необхідних практичних компетентностей у педіатричній галузі. Зокрема, під керівництвом досвідчених викладачів вони взяли участь у курації маленьких пацієнтів з алергологічними, кардіологічними, гастроентерологічними та бронхолегеневими захворюваннями. Майбутні лікарі засвоїли навички у проведенні й інтерпретації лабораторних та інструментальних методів дослідження, комунікації з хворими та їх батьками.

Здобувачі вищої освіти факультету підготовки іноземних громадян Університету взяли активну участь в обговоренні клінічних кейсів реальних пацієнтів. Також вони ознайомилися з матеріально-технічною базою лікарні, поспілкувалися з медичним персоналом.

У НМУ імені О.О. Богомольця розуміють, що одним із найважливіших етапів у системі професійної підготовки майбутнього лікаря та важливою нішею у формуванні професійних умінь і засвоєнні навичок медичної професії є ефективна система практичної підготовки здобувачів вищої освіти. Тож в нашому Університеті створюють всі умови, аби студенти набували фахових практичних навичок за обставин, що максимально наближені до їхньої майбутньої самостійної роботи. Вже тепер їх готують до вирішення різнопланових професійних завдань.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри педіатрії №2