Відбулося перше засідання СНГ кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО

25.09.2023

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочав роботу новий студентський науковий гурток. 23 вересня відбулося перше засідання СНГ кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти. Засідання відвідали 14 інтернів і студентів 4-5 курсів стоматологічного факультету.

Керівник гуртка, доцент кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО Роман Паливода представив план роботи на рік і формат майбутніх заходів. У плані значною мірою врахували практичний аспект, адже професія лікаря цієї спеціальності, перш за все, передбачає володіння практичними навичками, зокрема накладання швів, проведення анестезії, оцінювання результатів КТ зрізів і рентгенограм.

Асистентки кафедри Анна Романова та Тетяна Павличук ознайомили з базовою практикою накладання швів, після чого учасники засідання приступили до вправ. На біологічному матеріалі вчилися накладати простий вузловий, горизонтальний і вертикальний, неперервний і внутрішньо-шкірні шви. Тетяна Павличук продемонструвала сучасну мікрохірургічну техніку з накладання судинного шва. Бажаючі власноруч випробували і цю методику.

У контексті наукової складової під час першого засідання учасники обговорили правила академічної доброчесності. Їх ознайомили з Положенням про студентський науковий гурток НМУ, згідно якого кожен член СНГ має обрати наукову тему, вчитися писати наукові тексти, готувати доповіді, вивчати методологію наукових досліджень, брати участь у заходах, організованих Студентським науковим товариством імені О.А. Киселя.

Захід відбувся у конференц-залі бібліотеки нашого Університету, головне приміщення якої з нового навчального року знаходиться на першому поверсі фізико-хімічного корпусу.

Наступна зустріч студентського наукового гуртка кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій післядипломної освіти запланована наприкінці жовтня цього року. Долучайтеся до роботи СНГ. За додатковою інформацією звертайтеся за посиланням.

За інформацією кафедри щелепно-лицевої хірургії

та сучасних стоматологічних технологій ІПО