Щелепно-лицеві хірурги НМУ пройшли курс з ортогнатичної хірургії у Швейцарії

20.09.2023

Курс ортогнатичної хірургії IBRA, що відбувся у швейцарському місті Базелі, відвідали співробітники кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Андрій Копчак, Юрій Чепурний, Тетяна Павличук. Наші фахівці вивчали сучасні вимоги та показання до корекційної хірургії.

Під час курсу провідні європейські експерти з Італії, Німеччини, Австрії, Великобританії поділилися зі слухачами практиками планування ортогнатичних операцій з застосуванням компʼютерних технологій та роботизованої хірургії.

Присутнім надавалися фахові практичні поради, починаючи від операційного розрізу і до накладання швів. Були зазначені варіанти проведення геніопластики та особливості проведення пластичних втручань у пацієнтів, що потребують ортогнатичної хірургії. Цікавою була інформація про виконання ротації щелеп за та проти годинникової стрілки. Також слухачі вивчали сучасні вимоги до ортодонтичної підготовки, складні нетипові остеотомії та показання до їх застосування.

Набуті практичні навички медики НМУ планують застосовувати в роботі, а також передати знання молодим та вже досвідченим колегам-лікарям кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти Університету.

 Пресцентр НМУ за інформацією кафедри щелепно-лицевої хірургії

та сучасних стоматологічних технологій ІПО