Ректор НМУ взяв участь у міжнародному освітньому курсі з адміністрування медичної сфери

15.09.2023

Ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Юрій Кучин взяв участь у міжнародному освітньому курсі з вимірювання ефективності сектору охорони здоров’я, де було представлено кращі світові практики застосування економічних та аналітичних компетенцій для менеджерів галузі. Учасники курсу ознайомилися з методами вимірювання ефективності медичної галузі та впровадження реформ у даному секторі.

Програму курсу «Вимірювання витрат на охорону здоров’я та результатів для покращення діяльності сектору охорони здоров’я для досягнення стратегічних цілей та впровадження політичних реформ» підготували фахівці Літньої школи SSPH+, штаб-квартира якої знаходиться у швейцарському місті Лугано. Старший економіст Світового банку з глобальних практик охорони здоров’я та харчування населення Лаура Ді Джорджио та технічний радник Європейського офісу ВООЗ Стефанія Ілінка провели тематичні лекції. Курс, перш за все, передбачає участь фахівців медичної сфери, які зацікавлені у реформуванні медичної галузі.

Учасники заходу дізналися про методи відстеження витрат у секторі охорони здоров’я,  міжнародну практику досліджень цих показників та чому це критично важливо для соціального діалогу в рамках проведення медичних реформ. Проблематика фінансування сектору охорони здоров’я, тематичні дослідження у країнах із низьким і середнім рівнем доходу стали темами групового обговорення під час лекційних занять, до яких долучалися учасники курсу з різних країн світу. Кожен з них ознайомив присутніх з особливостями місцевих систем охорони здоров’я. Результатами власних тематичних досліджень поділилися експерти не лише з європейських країн, а і з Африки, Латинської Америки та Південної Азії.

Учасники курсу високо оцінили рівень інформативності даної програми. Їм вручили сертифікати міжнародного зразка, що засвідчують прагнення удосконалювати світову систему охорони здоров’я задля поліпшення якості послуг для пацієнтів.

Пресцентр НМУ