У НМУ відбулася благодійна лекція для підтримки військового шпиталю

13.09.2023

8 вересня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулась просвітницька лекція практикуючої фахівчині з судинної хірургії Анастасії Турбаніст «Як не витрачати час на те, що не потрібно у медичному». Метою проведення заходу став збір коштів для допомоги військовим медикам прифронтового шпиталю Харківщини.

Лікарка-хірургиня Анастасія Турбаніст є учасницею українсько-ізраїльської місії медичних волонтерів FRIDA Ukraine, що спрямована на допомогу цивільному населенню на деокупованих територіях. Нині навчається на циклах вторинної спеціалізації з хірургії серця та магістральних судин на базі ДУ «Інститут Серця» і охоче займається волонтерською діяльністю. Тому швидко знайшла однодумців серед студентів медичного факультету №3 нашого Університету, які з перших днів війни опікуються питаннями допомоги нашим захисникам. До цієї важливої справи заохочують і першокурсників факультету.

Лекцію Анастасії Турбаніст відвідали студенти першого курсу медичного факультету №3, до них долучилися першокурсники інших факультетів. Лікарка-хірургиня детально розповіла здобувачам освіти першого курсу про навчання в інтернатурі і особливості хірургічної роботи. Присутні дізнались багато нового про систему медичної освіти і про труднощі, з якими стикаються  студенти-медики під час навчання, особливо на першому курсі.

Обговорили питання, як опанувати навчальну програму на медичному факультеті №3, оптимальніше планувати час та поєднувати навчання із особистим життям. Анастасія Турбаніст поділилася з власного досвіду, як досягнути успіху під час проходження інтернатури за спеціальністю «Хірургія».

Кожен учасник лекції під час реєстрації зробив донат, завдяки чому організаторам вдалося зібрати 2000 грн, які відправили військовому шпиталю у прифронтовій зоні м. Лозова, що на Харківщині.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3