Команда НМУ здобула перемогу у чемпіонаті з гирьового спорту

11.09.2023

9 вересня у спортивному комплексі НМУ імені О.О. Богомольця відбувся відкритий чемпіонат Федерації гирьового спорту України, присвячений Дню фізичної культури і спорту. У заході взяли участь понад 100 атлетів із 14 областей України. Наш Університет на змаганнях представив атлетичний клуб «Тонус».

Відкривали турнір перший проректор з навчально-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з навчально-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра, голова профспілки співробітників Університету, професорка Лілія Яременко. Вони привітали учасників змагань і побажали успіхів на атлетичному помості.

Спортивна подія співпала з ювілейним днем народження головного судді чемпіонату, завідувача кафедри фізичного виховання і здоров’я, професора Юрія Щербини. Олександр Миколайович, вручаючи вітального листа ювіляру від адміністрації НМУ, пригадав, що наступного року виповнюється 50 років відтоді, як Юрій Володимирович розпочав трудову діяльність в нашому Університеті. За цей час він прищепив любов до фізкультури і спорту тисячам студентів, виховав сотні атлетів міжнародного рівня. Нині завідувач кафедри докладає багато зусиль для розвитку різноманітних видів спорту. Сьогодні в НМУ працює понад 10 спортивних секцій, в яких замаються близько 500 студентів, набувають популярності ігрові види спорту.

Перед початком змагань із новою шоу-програмою виступила спортивно-хореографічна група Medikal Cheerleadig Team, яким опікується доцент Лариса Пустулякова. Порадував учасників події і сам ювіляр Юрій Щербина, який виконав надскладний трюк із пудовою гирьою.

Протягом дня на атлетичному помості змагалися спортсмени від юніорів з 14 років – до ветеранів до 94 років. Чемпіонат проходив у кількох номінаціях: двоєборство, ривок, поштовх та напівмарафон. У категорії ветерани (понад 90 років) виступила працівниця спортивного комплексу НМУ Світлана Пільчевська-Лісевич. Вона блискуче виконала вправу, демонструючи волю до перемоги.

У командному заліку перше місце посів атлетичний клуб «Тонус». Майбутні медики виступили у різних номінаціях та вагових категоріях. Відзначилися Костянтин Поддубний, Софія Гончаренко, Дарина Жила та Андрій Дніпровський, які принесли у командну скарбничку максимальну кількість переможних балів.

Пресцентр НМУ