Вступники до аспірантури НМУ складали іспит з іноземної мови

28.08.2023

28 серпня у морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся іспит з іноземної мови для вступників до аспірантури, які обрали вечірню форму навчання. Ті з конкурсантів, хто за результатами усіх вступних випробувань набере найбільше балів, будуть рекомендовані до зарахування на бюджетну форму навчання.

За словами проректорки з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції НМУ, професорки Рімми Скрипник, цьогорічна кількість учасників вступних випробувань до аспірантури є свідченням затребуваності освітніх програм нашого Університету у випускників вищих медичних закладів України. Також спостерігається високий рівень підготовки з англійської серед вступників 2023 року, що надає їм можливість отримати високі бали під час іспиту з іноземної мови.

Як зазначила завідувачка відділу аспірантури і докторантури НМУ, доцентка Катерина Гололобова, стандарти іспиту з іноземної мови відповідають рівню В2, що є необхідним мінімумом для здобуття ступеня доктора філософії у нашому Університеті.

Сьогодні ж онлайн-іспит з іноземної мови складали і вступники до аспірантури, які з об’єктивних причин не змогли прибути до столиці, про що вчасно надали відповідні заяви. Мова про двох іноземних громадян, які знаходяться за кордоном, і двох громадян України, що не змогли дістатися до Києва з територій, близьких до зони бойових дій.

Конкурсанти, які складали сьогодні іспит з іноземної мови, проходили такі його етапи як аудіювання, читання, письмо та спілкування.

Завтра у НМУ відбудеться другий етап вступних випробувань до аспірантури – іспит зі спеціальності. Вступники на денну, вечірню та заочну форми навчання представлятимуть власні наукові проєкти. За результатами 2 вступних випробувань будуть складені рейтингові списки, їх оприлюднять 30 серпня на сторінці відділу аспірантури та докторантури на сайті НМУ імені О.О. Богомольця: https://nmuofficial.com/nauka/viddil-aspirantury-doktorantury/

Пресцентр НМУ