Майбутні педіатри НМУ вивчали тонкощі своєї професії

28.08.2023

Першокурсники медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця задовго до офіційних занять відвідали з ознайомчими екскурсіями клінічну базу кафедри дитячих інфекційних хвороб – Київську міську дитячу клінічну інфекційну лікарню. Упродовж трьох днів студенти вивчали діяльність закладу, проблемні питання, що стосуються інфекційних захворювань, а також тонкощі своєї майбутньої професії лікаря-педіатра.

Під час ознайомчих екскурсій першокурсники вивчали роботу різних відділень лікарні, зокрема приймального, познайомилися та поспілкувалися з працівниками закладу, завдяки чому дізналися багато подробиць про спеціальність «Педіатрія». Переконалися, що лікарі-педіатри можуть запобігти виникненню багатьох проблем у дитячому організмі, адже вони покликані заздалегідь дбати про дитяче здоров’я і мають бути мудрими, турботливими та терплячими.

Також першокурсники комунікували з пацієнтами відділень, вчилися збирати анамнез за відповідною схемою, засвоювали основні правила написання історій хвороб. Найбільшу ж зацікавленість студентів викликав обхід палат, який здійснювали лікарі-практики, викладачі кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ. Вони ж розповіли про причини, механізми виникнення, розвиток інфекційних хвороб, про цікаві клінічні випадки, що зустрічалися у їх роботі та відповіли на числення запитання майбутніх педіатрів.

Заходи для студентів-першокурсників відбулися за ініціативи деканки медичного факультету №3 Оксани Виговської та співробітників кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ: доцентів Ірини Шпак і Валерія Шадріна, асистентки Наталії Кириці. Першокурсники подякували співробітникам кафедри за інформативні, а головне – практичні заходи та висловили сподівання, що у майбутньому вони також займуть достойне місце у медичній галузі і знайдуть себе в одній з найважливіших професій, що дбає про здоров’я дітей.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3